-
Čas přípravy15 minut
-
Doba vaření8 hodin
-
Porce4
-
Celkový čas8 hod 15 min
Domácí low carb lučina (nízko-sacharidová)
Domácí low carb Lučina je český smetanový, lahodný a roztíratelný sýr, který si můžete vyrobit doma za pár minut. Já si připravuji domácí lučinu LC, která se hodí jako skvělá, lehká snídaně či svačina jen tak na pečivo, ale můžete ho přidat i do jakéhokoliv jídla například do pomazánek.
Suroviny na domácí low carb lučinu
- 400 g tučný jogurt (selský, řecký…)
- 150 ml tučné smetany (30%)
- bylinky dle chuti
- sůl dle chuti
Domácí low carb lučina postup přípravy:
- Smetanu vyšleháme a pak ji jemně zapracujeme do jogurtu. Podle chuti vmícháme sůl a další ingredience, například bylinky nebo koření.
- Směs vylijeme do dostatečně velkého sítka či cedníku vyloženého bavlněnou utěrkou. Navrch položíme talířek, který má menší průměr než cedník a bude směs zatěžovat.
- Směs vylijeme do dostatečně velkého sítka či cedníku vyloženého bavlněnou utěrkou. Navrch položíme talířek, který má menší průměr než cedník a bude směs zatěžovat.
- Hrnec s cedníkem dáme do lednice na 8 hodin vykapat. Hotový sýr překlopíme na talířek a zakrytý vydrží v lednici i několik dní.
- Takto připravený sýr můžeme ihned podávat například s jogurtovým či semínkovým chlebem. Ozdobit můžeme čerstvými bylinkami či jarní cibulkou.
Vyzkoušejte také:
Directions
Step1
Step2
Conclusion
Takto připravený sýr můžeme ihned podávat například s jogurtovým či semínkovým chlebem. Ozdobit můžeme čerstvými bylinkami či jarní cibulkou.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Domácí low carb lučina (nízko-sacharidová)
Follow The Directions
Step1
Step2
Leave a Review